Evenement
Stoffen Spektakel is sinds het voorjaar van 2005 actief. U kunt het zien als een soort stoffenbeurs, maar dan voor consumenten. Het betreft een evenement waar verschillende landelijk en internationaal bekende stoffenaanbieders de nieuwste stoffencollecties presenteren en verkopen. De gemiddelde grootte van onze beurzen is 5.000 vierkante meter, somigge wat kleiner, sommige veel groter. Onze grootste beurs is 8.000 vierkante meter en heeft 75 deelnemers. Ieder voorjaar en najaar streven wij er naar om terug te komen op dezelfde locatie. Er wordt een aanbod gepresenteerd wat u nergens zult tegenkomen. Er is heel veel keus!

Stoffen, fournituren en patronen
Damesstoffen, kinderstoffen, voeringstoffen, haute couture stoffen, bruidsstoffen gordijnstoffen, vitrages, meubelstoffen, decoratie stoffen, echt- of immitatieleer, immitatie bont, tafelzeil, polyetherschuim kortom alles wat u nodig heeft om van stoffen iets te maken kunt u hier vinden. Ook alle benodigdheden en fournituren voor het maken van kleding, gordijnen, vitrages, etc. kunt u vinden op dit evenement.

De stoffen die u kunt verwachten zijn van bekende stoffenmerken en confectie - ateliers. Veel stoffenaanbieders hebben via hun leveranciers de beschikking over patronen en patronenboeken. Ook zijn er specialisten in patronen aanwezig die alles op het gebied van patronen aanbieden. Doordat er op zo'n evenement stoffendealers uit heel Nederland, België, Duitsland en/of Frankrijk zijn wordt er een uniek aanbod gepresenteerd.

Demonstraties
Op Stoffen Spektakel worden vele demonstraties gegeven. Zo wordt er door een regionale naaimachinedealer gedemonstreerd, hoe je het beste kleding kunt vervaardigen met de nieuwste machines. Bekende maar ook nieuwe technieken komen aan bod. Tevens toont men hoe je kleding kunt customizen door te borduren of applicaties op te brengen.

Modevakscholen zijn soms aanwezig, om u te tonen hoe je je nog beter kunt scholen in het vervaardigen van kleding. Er is in deze hobby altijd nog wat te leren...

Perfecte dag uit
Het is een fantastisch dagje uit voor iedereen die actief met zelfmaakmode bezig is. Op iedere locatie is gelegenheid om van een lekker kopje koffie te genieten. Hetzij op de beursvloer gezellig tussen de stoffen, dan wel in het plaatselijke Grand Café om de hoek.

Toegang
Stoffen Spektakel is een stoffenevenement en dus voor iedereen toegankelijk. Tevens is op ieder Stoffen Spektakel de toegang geheel gratis!

Vanwege Covid kunnen er speciale maatregelen nodig zijn om ons te bezoeken. Als deze van toepassing zijn, zullen we deze daags voor het evenement kenbaar maken via Facebook en via de "nieuws" sectie op onze voorpagina.
 

 

                                            

Waar kunt u ons vinden?
Op verschillende locaties verdeeld over heel Nederland, België en Luxemburg worden deze evenementen gehouden. U vindt ons op gezellige locaties in stadscentra en in beursgebouwen of expo - centers.

Onder de button "Agenda" kunt u de complete lijst zien waar en wanneer de Stoffen Spektakels worden gehouden.

Annulering - Aflastingen
Het kan om wat voor reden dan ook, zijn, dat een Stoffen Spektakel (vlak van tevoren) wordt afgelast. Controleer daarom voordat u afreist, altijd onze website voor veranderingen. Mocht een annulering plaats vinden, dan melden wij dat altijd uiterlijk op de dag zelf voor 9.00 uur 's morgens.

 

Eventuele kosten gemaakt door annuleringen, zijn altijd voor eigen risico!

 

  • De eerstvolgende beurs: Zondag, 11 september 2022

    Stoffen Spektakel GENT (BE) Locatie: Flanders Expo

Komende Stoffen Spektakel beurzen:

Stoffen Spektakel is powered by:

Stoffen Spektakel nieuws: