Damesstoffen
Op Stoffen Spektakel staan zeer veel verschillende deelnemers met damesstoffen. Ieder met zijn eigen smaak en stijl. Zo zijn er hele exclusieve stoffen (haute-couture) te verkrijgen maar ook hele voordelige. De stoffen komen uit China, Italie, Duitsland, Frankrijk, India, zelfs soms uit Nederland, overal uit de hele wereld. Soms zijn ze biologisch, van een merk of volledig merkloos. Maar 1 ding is zeker: vanaf € 1,50  tot ca. €200,00 per meter gaat er een wereld voor u open.  Er is voor ieder wat wils!  Voor de liefhebber is er een enorm assortiment fleurige en kleurige dessin en stoffen van het betreffende seizoen.


U kan zich bij Stoffen Spektakel uitstekend orienteren op de nieuwste zelfmaakmode in stoffen en fournituren. 

Kinderstoffen
Ook bij de verkopers van kinderstoffen vind u een enorme keuze. Alle bekende  merken kinderstoffen zijn vertegenwoordigd. Er is o.a. keus uit zeer veel corduroys, kindertricot, soepele jeans, verschillende soorten fleece, weelderige linnen stoffen, jogging, nicky velours, prachtige breisels, etc. Natuurlijk zijn er bij de vele deelnemers de bijbehorende patronen en patronenboeken verkrijgbaar. Veel stoffenaanbieders demonstreren door middel van modellen welke stoffen je voor een bepaald patroon kunt gebruiken. En natuurlijk zoveel mogelijk van de nieuwe collcties. Zoveel keuze moet je gezien hebben!

Interieurstoffen
Om voor al uw interieurwensen een oplossing te vinden, bent u op Stoffen Spektakel op het goede adres. Gordijnen, vitrages, meubelstoffen, decostoffen, tafelzeil, badstof, huishoudelijke stoffen en veel meer kunt u ruimschoots vinden. Zoekt u een mooie stof voor een plaid of wilde u uw oude rookstoel bekleden? Om het over gordijnstoffen maar niet te hebben...... Neem de maten alvast mee. De producten kunnen desgewenst op maat gemaakt worden en zelfs opgehangen. Uw keuze is in het groot te bezichtigen en in de meeste gevallen uit voorraad leverbaar. U kunt met dit uitgebreide assortiment een prima oriëntatie maken over wat u nu of in de toekomst wilt aanschaffen.

Bijzondere Stoffen
Wat Stoffen Spektakel zo bijzonder maakt is het grote aanbod aan stoffen die je eigenlijk nergens kunt vinden. Door het grote aantal bezoekers die Stoffen Spektakel trekt, is het voor specialisten in bijzondere stoffen, zeer interessant om deel te nemen. Zo is er iemand die speciale lycra verkoopt voor schaats- en turnpakjes, iemand die leer voor verwerking van kleding heeft, meerdere deelnemers met exclusieve damesstoffen, of bijvoorbeeld bruidsstoffen, maar bijvoorbeeld ook speciale soorten voering, speciale tricots en ga zo maar door..... Voor al dit soort kleine specialismes kan je geen "bakstenen" winkel openen.


 

Quilt- en Patchwork
U vond al aanbieders van restanten van quilt- en patchworkstoffen op Stoffen Spektakel, maar dit seizoen vindt u op iedere locatie deelnemers die actuele collecties verkopen. Samen met tal van prachtige gekleurde katoenen stoffen wij hebben te bieden, is een bezoek aan Stoffen Spektakel ook voor liefhebbers van deze stoffen zeker de moeite waard.

 

 

 

Leer
Op bijna alle Stoffen Spektakels vindt u vanaf dit seizoen iemand met een enorme collecetie leer in allerlei soorten. Zo vindt u kleine en grotere huiden, dun en dikker leer, gelakt of bijna onbewerkt leer. Of het nu voor kleding is, licht decoratief gebruik of bijvoorbeeld om een boek te kaften (bijbels)... Ook vindt u kleine konijnebontjes, vissenleer of schapehuiden.

Fournituren/mercerie
Al uw wensen op fournituren gebied zijn op Stoffen Spektakel in te vullen. Er zijn minimaal 4 fourniturenaanbieders per evenement aanwezig. Er is een weldaad aan ritsen, knopen, garens, vlieseline, applicaties enz. te koop. Ook voor gordijnen is zijn er band, haken en eventueel zelfs rails te koop. De aanbieders tonen u de nieuwste mode op fourniturengebied. Het is alleen al om op de hoogte te zijn van al dat nieuws, de moeite waard om een Stoffen Spektakel te bezoeken

 

Cursussen
Op de meeste Stoffen Spektakels kan je je prima orienteren op cursussen in het modevak. Op somiige locaties is een modevakschool aanwezig op een aantal zijn er zelfs wel 3 of 4 uit verschillende regio's. Of u nu al met de naaimachine overweg kunt of niet, er is altijd voldoende om te leren. Uw plaatselijke of regionale modevaschool kan u prima adviseren hoe u uw technieken kunt verbeteren. 

Daarnaast is het vaak ook een leuke avond of middag uit!

 

Naai- en lockmachines
Voor de juiste naai- of lockmachine moet je op Stoffen Spektakel zijn. Een regionale Bernina dealer presenteert daar een breed maar vooral compleet assortiment. Over alle machines kunt u uitgebreide informatie krijgen. Demonstratrices laten u alle mogelijkheden met de diverse machines zien. Mocht u overtuigd geraakt zijn, dan kunt u zelfs ter plekke tot aanschaf over gaan. In de meeste gevallen krijgt u van de dealer instructielessen om uw machine beter te leren kennen.

 

Bijzondere assecoires en hulpmiddelen
Stoffen Spektakel is bij uitstek het evenement om bijzondere zaken omtrent uw hobby te vinden. Zo vindt u er uitleg over speciale tekenlinealen, om uw naaiptroon extra mooi op maat te maken. Ook is er vaak een aanbieder met verschillende soorten paspoppen aanwezig. Vaak is er iemand met speciale strijkijzers aanwezig, die uw kleding optimaal in de plooi krijgt. Vanaf dit seizoen is er op bijna iedere locatie iemand met speciale textiellijm om uw kleding te repareren. En er wordt u uitgelegd hoe u dat het beste kunt gebruiken. Het zijn al met al een hoop zaken rondom uw hobby, die een bezoek aan Stoffen Spektakel zeer interessant maken...

 


Naaipatronen
Op ieder Stoffen Spektakel vindt u de stand van Knip Mode. Bij deze stand vindt u natuurlijk alle actuele edities van de Knip, Knippie en Knippie Baby. Naast deze regulaire uitgaven vindt u de specials zoals Knip XL en speciale handboeken met allerhande tips omtrent zelfmaakmode. Tevens ziet u de nieuwste kleding uit de KNIP kant en klaar aan de stand. De aanwezige adviseuse kan u allerlei tips verstrekken over het maken van de getoonde kleding. Tevens kunt u op een aantal locaties kennis maken met de mensen van de KNIP, waaraan u tips kunt doorgeven

 

  • De eerstvolgende beurs: Zondag, 11 september 2022

    Stoffen Spektakel GENT (BE) Locatie: Flanders Expo

Komende Stoffen Spektakel beurzen:

Stoffen Spektakel is powered by:

Stoffen Spektakel nieuws: